Вітаємо вас на сайті спеціалізованої загальноосвітньої
школи І-ІІІ ступенів №12 м. Хмельницького

меню сайту

Законодавча база школи

Шкільна документація

Інформація для батьків

Зарахування до школи

Педагогам

Учням

Класним керівникам

Загальні критерії оцінювання здобувачів освіти в 5-11 класах

Початкова школа

Методична робота

Атестація педпрацівників

Виховна робота

Благодійні акції

Сторінка учителя-логопеда

Інклюзивне навчання

Бібліотека

Харчування учнів

ДПА

НМТ 2024

Безпека життєдіяльності

Правова допомога

Психологічна служба

Служба порозуміння

Соціальний педагог

Літопис школи

Репозитарій

Дистанційне навчання

Фінансова звітність школи

Доступ до публічної інформації

Річний план закупівель

Впровадження курсу "Абетка харчування"

      Виховання фізично та соціально здорової творчої особистості є найактуальнішою проблемою суспільства. Традиційними цінностями українського народу є здоров`я та фізична досконалість. Національний ідеал здоров’я формувався системою національних традицій. Нині формування здорового способу життя можливе і через впровадження нового навчального курсу «Абетка здоров'я», який інтегрований у програму шкільного предмета «Основи здоров’я» .

     У листопаді 2015 року в 1-4 класах школи відбулося впровадження в базову навчальну програму навчально-методичного курсу «Абетка харчування».Перед початком навчального року календарний план основної програми було ущільнено, тема з предмета «Харчування» була розширена уроками з «Абетки харчування». Всі  уроки в 1-4 класах проводила вчитель предмета «Основи здоров'я» Кміта Ольга Сергіївна.

Мета курсу «Абетка харчування» : формування первинних знань та навичок з основ здорового харчування як способу збереження і зміцнення здоров’я.

Основні завдання курсу :

а) сформувати в учнів уявлення про:

- основи раціонального та збалансованого харчування;

- правила здорового харчування,режим харчування добовий та харчовий раціон;

- практичні аспекти впливу харчування на стан здоров’я дитини;

- властивості окремих груп харчових продуктів та їх значення для зміцнення здоров’я;

- потребу поєднання смаку, кольору та зовнішнього оформлення страв.

б) навчити учнів:

- аналізувати своє харчування;

- складати свій харчовий раціон;

- обирати групи продуктів які приносять користь здоров’ю;

- обґрунтовано, на підставі особистої переконаності, пропагувати принципи здорового харчування;

- дотримуватися правил поведінки за столом.

в) сформувати в учнів свідоме ставлення до власного здоров`я та раціонального

харчування як складника здорового способу життя.

«Абетка харчування» – інноваційна модульна освітньо-виховна програма,

розроблена та впроваджена в Україні за ініціативи Nestlé Україна. Зміст програми

відповідає критеріям глобальної корпоративної стратегії Nestlé Healthy Kids (Нестле)

 

 

Події нашої школи:

Повний архів»

Корисні посилання:

Архів новин:

Повний архів»